All Inclusive Holidays to Gran Canaria 2017 / 2018 | Thomson

All Inclusive Hotels in Maspalomas Gran Canaria

Hotels / January 19, 2017

Dit eiland draagt de bijnaam “het miniatuurcontinent” niet zomaar. Gran Canaria is een bijna eindeloze verzameling van ecosystemen, microklimaten en onvergetelijke landschappen. Aan de kust vindt u een sobere omgeving en paradijselijke stranden. In het binnenland, dat is verbonden met de kust door grote klippen en valleien, vindt u afgelegen dorpjes, rivieren, meren en een ongelofelijke begroeiing. In het zuiden van het eiland, dat wordt beschermd tegen de wolken en stormen dankzij de rotsachtige muur die de bergen vormen, kunt u het hele jaar door van de zon genieten met een gemiddelde temperatuur van rond de 24 graden. Zoals u ziet is het niet gemakkelijk om Gran Canaria te weerstaan.

Als u ook van dit eiland wilt genieten, biedt RIU Hotels & Resorts 8 hotels waar u een onvergetelijk verblijf kunt hebben. In al deze hotels vindt u de beste faciliteiten om van een complete vakantie te genieten, inclusief entertainmentprogramma's, een breed gastronomisch aanbod en de exclusieve diensten van RIU.

Ontdek Gran Canaria

Zodra u op Gran Canaria landt, zult u zo snel mogelijk de indrukwekkende stranden willen leren kennen. Enkele van de stranden die u zeker niet mag missen zijn het strand Playa de Maspalomas, met de enorme duinen die tot aan de zee reiken, het Playa del Inglés, met prachtig water en het goudkleurige duinreliëf van het Natuurreservaat Dunas de Maspalomas, en het strand Playa de Amadores, waar u kunt genieten van het rustige water. Weet echter dat de stranden niet de enige bezienswaardigheid van dit eiland vormen. De ongelofelijk natuurgebieden die op Gran Canaria te vinden zijn zullen u versteld doen staan.

Het binnenland van het eiland werd altijd enigszins vergeten. Langzaamaan komt daar verandering in, en trekken bezoekers de binnenlanden in langs de bergkloven die het droge kustgebied met het weelderige berglandschap verbinden. U mag de Roque Nublo zeker niet missen: een monumentale rots die de oorspronkelijke vulkaantop kroont; het historische plaatsje Agüimes met haar oude centrum vol kleine straatjes met schilderachtige, witte, pastel- en okerkleurige gevels; de Barranco de Guayadeque, met de diepe valleien waar oorspronkelijk de “guanches”, het inheemse volk van de Canarische Eilanden, gevestigd waren. Een andere optie is het Natuurmonument van Bandama, een grote vulkanische caldera met een spectaculaire omgeving. De hoofdstad van Gran Canaria Tijdens uw bezoek aan Gran Canaria is het ook de moeite waard om de hoofdstad te leren kennen: Las Palmas. Hier kunt u een dag doorbrengen op het levendige strand Playa de las Canteras, of de belangrijkste plekken van de stad ontdekken. De mooie wijk La Vegueta mag u zeker niet overslaan. Hier vindt u de Kathedraal van Santa Ana. Ga ook naar de wijk Ciudad Jardín, ook wel bekend als de wijk van de Engelsen, en het park Parque Doramas, waar de tuinen tal van inheemse planten herbergen.

Gastronomie

De Canarische gastronomie is het resultaat van zeer verschillende invloeden. De recepten van de inheemse bewoners van de eilanden worden nog steeds bereid, in combinatie met de culinaire tradities van het Europese en Afrikaanse continent. Onder de populairste gerechten vindt u de “papas arrugás”, kleine in het vel gekookte aardappeltjes met verschillende soorten sausjes; “gofio”, een deeggerecht met verscheidene ingrediënten; de “ropa vieja”, bereid met kip, kikkererwten, aardappelen, witte wijn en tal van kruiden; en de “puchero canario”, een stoofpotje met vele ingrediënten, zoals onder andere exotische groenten. Als nagerecht raden we aan om “bienmesabe”, “huevos mole”, “el frangollo” en de “sopas de miel” te proeven.

Source: www.riu.com

GRAN CANARIA HOTELS LIST